Avonturen onder het maaiveld

Beleef de Nederlandse natuur. De wonderlijke wereld van het leven op en onder het maaiveld. Een leesboek over waar ons leven begint. Het boekje is onderdeel van het project Onder het Maaiveld junior in de klas.
Bibi Dumon Tak, Jan Paul Schutten, Arend Dam | Nederlands | Hardcover | 9789492618832 | 24 oktober 2024

14.95

Momenteel niet leverbaar

Artikelnummer: 9789492618832 Categorieën: , Tag:

Samenvatting

Beschrijving

Wie zijn al die kleine diertjes en organismen eigenlijk? Wat is er zo interessant aan pissebedden, mieren, salamanders en hommels? En hoe werken ze samen om de grond gezond te houden, zodat wij erop kunnen leven?

In dit boek vertellen bekende kinderboekenschrijvers, zoals Bibi Dumon Tak, Jan Paul Schutten en Arend van Dam, de bijzondere verhalen over het leven op en onder de grond die nog niet eerder verteld zijn.

Over de auteur

Bibi Dumon Tak is een Nederlandse kinderboekenschrijfster, bekend om haar non-fictieboeken voor kinderen. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en debuteerde in 2001 met "Het koeienboek", waarmee ze direct succes had. Dumon Tak specialiseert zich in het schrijven van informatieve boeken over dieren en de natuur, vaak met een speelse en humoristische toon. Haar werk is bekroond met meerdere literaire prijzen, waaronder de Gouden Griffel voor "Soldaat Wojtek" en "Winterdieren". Jan Paul Schutten (1970) is een Nederlandse kinderboekenschrijver, vooral bekend om zijn informatieve boeken voor jongeren. Hij debuteerde in 2003 met "Ruik eens wat ik zeg" en heeft sindsdien veel prijzen gewonnen, waaronder meerdere Zilveren Griffels en de Gouden Griffel voor "Het wonder van jou en je biljoenen bewoners". Schutten schrijft voornamelijk over wetenschappelijke onderwerpen, waarbij hij complexe materie op een toegankelijke en humoristische manier presenteert. Zijn werk inspireert kinderen om nieuwsgierig te zijn en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Arend van Dam (1953) is een Nederlandse kinderboekenschrijver, bekend om zijn historische en informatieve verhalen voor kinderen. Hij debuteerde in 1995 met "Een monster voor meester Thijs" en heeft sindsdien tal van boeken geschreven, vaak over geschiedenis, cultuur en maatschappelijke thema's. Zijn werk, waaronder "Lang geleden...", waarin hij historische gebeurtenissen tot leven brengt, is populair op scholen en heeft meerdere prijzen gewonnen. Van Dam staat bekend om zijn vermogen om op een toegankelijke manier complexe onderwerpen te behandelen en kinderen te laten kennismaken met belangrijke momenten uit de geschiedenis.

Specificaties

ISBN: 9789492618832
Auteur(s): Bibi Dumon Tak, Jan Paul Schutten, Arend Dam
Verschijningsdatum: 24 oktober 2024
Aantal pagina's: 68
Uitvoering: Hardcover
Taal: Nederlands
Met illustraties?: Ja, met illustraties
Uitgeverij: Vrije Uitgevers, De