Veertig dagen in de jungle

Mat Youkee | Nederlands | Paperback | 9789049205324 | 22 januari 2025

21.99

Momenteel niet leverbaar

Artikelnummer: 9789049205324 Categorieën: , Tag:

Samenvatting

Beschrijving

Het razend spannende, waargebeurde verhaal van vier kinderen die na een vliegtuigcrash in Colombia veertig dagen in de jungle van de Amazone wisten te overleven én de verhitte reddingsactie van het leger samen met leden van inheemse stammen

Op 1 mei 2023 vertrok er in Colombia een passagiersvliegtuigje met zeven inzittenden: drie volwassenen en vier kinderen. Het had een korte binnenlandse vlucht moeten zijn, maar na een uur vliegen ontstond er een motordefect en moest de piloot een noodlanding maken. Dat mislukte. De drie volwassenen kwamen om in de crash, maar de vier kinderen overleefden. Veertig dagen lang wisten Lesly (13), Soleiny (9), Tien (4) en Crispin (1) te overleven in de wildernis. Allemaal dankzij de overgedragen kennis van hun volk, de Huitoto. In de tussentijd werd er een grootschalige reddingsactie op poten gezet waarbij het Colombiaanse leger en de inheemse bevolking de handen ineensloegen.

Veertig dagen in de jungle vertelt het meeslepende verhaal van de vliegtuigcrash, de overlevingsstrijd in de jungle en de verhitte zoektocht naar overlevenden, met de levens van vier kinderen als inzet. Ook zet het boek deze gebeurtenis, die het wereldnieuws haalde, in een bredere context: die van de wrede geschiedenis, veerkrachtige cultuur en de huidige strijd van de inheemse bevolking in Colombia. Door licht te werpen op de historische context voorafgaand aan de crash en de nasleep van de redding, laat het boek zien dat de kinderen al overlevers waren, ver voordat ze voet aan boord van de gedoemde vlucht HK2803 zetten.

‘Dit ongelooflijke verhaal over overleven onder de meest extreme omstandigheden zal de geschiedenis in gaan.’ Gustavo Petro, president van Colombia

Over de auteur

Mat Youkee (Londen, 1981) woont sinds 2010 in Colombia en werkt als freelancejournalist en professioneel onderzoeker. Hij heeft een uitgebreide kennis van Colombia, evenals een breed netwerk van relaties en connecties, en heeft met vele internationale adviesbureaus, overheidsorganisaties en particuliere klanten samengewerkt. Zijn artikelen worden gepubliceerd in The Guardian, The Economist, The Telegraph, The Financial Times, America’s Quarterly, Foreign Policy en andere lokale en internationale bladen.

Specificaties

ISBN: 9789049205324
Auteur(s): Mat Youkee
Verschijningsdatum: 22 januari 2025
Aantal pagina's: 224
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Met illustraties?: Ja, met illustraties
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.